Kanadalaisprofessori menetti työnsä kerrottuaan totuuden "uhanalaisista" jääkarhuista

Kertoi poliittisesti epäkorrektin totuuden: jääkarhut eivät ole kuolemassa sukupuuttoon - yliopisto taipui ulkopuoliseen painostukseen, häpäisi julkisesti ja potki pois yliopistoyhteisöstä

Ulkomaat pe 01.11.2019 23:15

Kanadalainen yliopisto on erottanut yhden maailman johtavista jääkarhuasiantuntijoista ja Victorian yliopistossa Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa 15 vuoden ajan apulaisprofessorina toimineen eläintieteilijän, Susan Crockfordin apulaisprofessorin tehtävästään rangaistuksena hänen sanottuaan sellaista, mitä jääkarhuista ei sallita tai sovi sanoa: populaatiot ovat elinvoimaisia; ne eivät ole sukupuuttoon kuolemassa ja kertomukset siitä, kuinka merijään sulaminen kesällä aiheuttaa niiden nälkiintymisen ovat roskatiedettä - #FakeNews.

Jääkarhuasiantuntijan erottamisesta uutisoi Breitbart.

Selittämättä asiaa hänelle sen enempää, Crockford syrjäytettiin hänen tehtävästään yliopistossa.

Kun Breitbartin haastattelussa Crockfordilta kysyttiin, "uskooko hän joutuneensa mustalle listalle kerrottuaan epämukavia totuuksia", hän vastaa olevansa "ehdottoman varma siitä".

Crockfordin ”rikokseksi” luettiin se, että hän osoittaa jääkarhukantojen sen sijaan lisääntyneen, eikä vähentyneen - joka on vastoin "ympäristönsuojelijoiden" tietokonearvioita ja tuomiopäivän ennusteita.

”Vuonna 2007 ennustettiin, että kun merijää laskee noin 42 prosenttiin alle sen, mikä olisi ollut vuonna 1979, kaksi kolmasosaa maailman jääkarhuista katoaisi. Se olisi 10 olemassa olevasta 19 alaryhmästä.

Mutta se mitä tapahtui ja tutkimuksesta havaittiin, karhumäärät eivät ole vähentyneet, vaan itse asiassa kasvaneet vähintään 16 prosenttia ja luultavasti enemmänkin. Joten karhut voivat hyvin huolimatta siitä, että merijää on vähentynyt dramaattisesti.”

"Jääkarhujen kuoleminen nälkään merijään sulamisen vuoksi" -valetarina on ollut vihreiden harjoittaman joukkohysteriaa luovan paniikkinarratiivin pääsisältö.

Vuonna 2017 esitetty kuvamateriaali riutuneesta jääkarhusta penkomassa jäteastioita etsimässä ruokaa paisui valtavaksi kansainväliseksi uutiseksi.

National Geographicin video keräsi yli kaksi miljoonaa katselukertaa. Videon tarkoitus oli saada katsoja kyyneliin vavahduttavalla taustamusiikilla ja liittää mukaan täysin valheellinen ja harhaanjohtava viesti: "Tältä ilmastonmuutos näyttää."

Itse asiassa, kuten Crockford valaisee, tämä oli vihreää ideologiaa "puhtaimmillaan" - #FakeNews.

"Nälkään nääntyminen on jääkarhujen tärkein luonnollisen kuoleman aiheuttama syy. Se vain tapahtuu.”

Jos jääkarhu nääntyy nälkään, se oli todennäköisesti seurausta siitä, että se oli vanha tai sairas - ei merijään sulamisen vuoksi.

Crockford sanoo:

“Nälkään nääntyvät jääkarhut eivät kerro meille mitään populaatioista.”

Oikea Media kertoi tammikuussa 2018 kyseisestä nälkiintyneestä ja riutuneesta jääkarhusta, jota käytettiin maskottina ja "merkkinä ilmaston lämpenemisen aiheuttamista vaikutuksista jääkarhuihin". "Ilmastonmuutosuskontoon" innoittava biologi ja valokuvaaja Paul Nickle oli taltioinut videolleen karhun kuolinkamppailua ja julkaissut sen medianäkyvyyden toivossa edistääkseen ilmastonmuutosagendaansa ja korostaakseen jääkarhujen olevan "ilmaston lämpenemisen uhreja".

Jääkarhun surullisesta ja sydäntäsärkevästä kohtalosta uutisoi Suomessa näkyvästi MTV Uutiset ja uskotteli sillä olevan yhteys ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.

Jääkarhuasiantuntijat ovat kuitenkin alinomaa varoittaneet, että tällaiset kuvat eivät ole todisteita ilmaston lämpenemisestä aiheutuvasta nälkäkuolemasta.

"Jotain epätavallista on oltava vaikuttanut sen kykyyn metsästää tai käyttää ravintonaan saamiaan saaliita, kun muut karhut sen ympärillä eivät ole nääntyneet ja kuolleet", jääkarhuasiantuntija Susan Crockford korosti jo tuolloin blogissaan.

"Se olisi voinut olla jotakin yhtä yksinkertaista, kuin että keväällä ruoasta kilpaillessa vanhemmat eläimet ovat ajaneet sen pois", Crockford kirjoitti.

"Mutta jos ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä johtuva merijään menetys olisi ollut syyllinen, tämä karhu ei olisi ollut ainoa nälissään oleva: maisema olisi ollut täynnä ruhoja", hän huomautti.

Crockfordin mukaan tällaista viestintää kuvineen, jossa "tosiasioilla ei ole väliä, kohdistetaan nykyiseen poliittiseen ilmastoon ja saadaan helposti narrattavat ja sinisilmäiset ihmiset lahjoittamaan rahaa aatteelle, joka ei ole tiedettä".

"Ei ole näyttöä siitä, että tämä yksi nälkiintynyt karhu olisi ilmaston lämpenemisen aiheuttaman merijään katoamisen uhri."

"Yksi nälkiintynyt karhu ei ole tieteellinen todiste siitä, että ihmisen aikaansaama ilmaston lämpeneminen on vaikuttanut kielteisesti jääkarhuihin; mutta se on osoitus siitä, että jotkut aktivistit käyttävät mitä tahansa metkuja edistääkseen agendaansa ja kasvattaakseen lahjoituksia", Crockford painotti.

Hänen esittämänsä todisteet ja näkemykset ovat ristiriidassa radikaalien ympäristöaktivistien ja heidän poliittisten liittolaistensa kanssa, jotka ovat edistäneet sellaista ajatusta, että jääkarhut ovat "välittömässä vaarassa kuolla sukupuuttoon".

Mitä tulee hänen erottamiseensa yliopistosta, tohtori Crockford uskoo, että yliopisto taipui "ulkopuoliseen painostukseen" hänen tutkimustensa vuoksi:

"Ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö Victorian yliopisto pysyisi mieluummin poliittisten ääriliikkeiden puolella kuin suojelisi akateemista vapautta."

Kukaan ei ole tehnyt niin paljon kuin tohtori Crockford vahvistaakseen sitä faktaa, että ilmastonmuutos ei uhkaa jääkarhuja, ja näyttää siltä, ​​että hän maksoi rehellisyydestään menettämällä työnsä.

Susan Crockford uskalsi kertoa sen poliittisesti epäkorrektin totuuden, että jääkarhut eivät suinkaan ole kuolemassa sukupuuttoon ja siitä syystä hänet häpäistiin julkisesti ja potkittiin pois yliopistoyhteisöstä - häneltä on evätty akateeminen vapaus ja sananvapaus.

GWPF (Global Warming Policy Foundation) on julkaissut asiakirjan nimeltä "The Defenestration of Dr. Crockford: Silencing Dissent at the University of Victoria", vapaasti suomennettuna "Tohtori Crockfordin defenestraatio: toisinajattelun vaientaminen Victorian yliopistossa", jossa tuomitaan akateemisen vapauden tukahduttaminen Victorian yliopistossa (University of Victoria, UVic).

On lisäksi vahvoja epäilyjä siitä, että koska Susan Crockfordin tutkimusten tulokset jääkarhuista on ristiriidassa aktivistien retoriikan kanssa, hänestä on ilmeisesti tehty valituksia hallintovirkamiehille päämääränä tuhota hänen uransa akateemisena tutkijana.

Global Warming Policy -säätiön (GWPF) johtajan ja ympäristöön erikoistuneen sosiaaliantropologi Benny Peiserin mukaan se on "huolestuttavan tuttu tarina" siitä, miten jokainen ilmastonmuutospelottelun kyseenalaistava erotetaan valtavirran yliopistoelämästä:

"Jos yliopistoista tulee älyllisen yhdenmukaisuuden ja sensuurin paikkoja, ne menettävät lopulta kansalaisten tuen", Peiser huomauttaa.


 

Tytti Salenius pe 01.11. 23:15

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Muuan tragedia

to 13.05. 20:28

Matti Viren

Miten rikkaita olemmekaan!

to 13.05. 20:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05. 20:23

Olli Pusa

Kansanedustajat ja muunneltu totuus

ma 10.05. 11:44

Henna Kajava

Puolta Espoosta ollaan kaavoittamassa maahanmuutolle

pe 07.05. 15:19

videot