Netflix julkaisi "joulukomedian" Jeesuksesta homona - milloin näemme elokuvan homo-mohammedista?

Breitbartin toimittaja John Nolte näkee "asian ytimen olevan se, kuinka kristityt reagoivat"

Ulkomaat ma 30.12.2019 00:49

Netflix haluaa pilkata Jumalaa ja sylkeä jokaisen kristityn kasvoihin, juuri yhden pyhimmän juhlamme aikaan.

"Sopivasti" aivan ennen joulua, 3. joulukuuta Netflix on julkistanut uuden 45-minuuttisen "komedian", jossa Jeesus vie poikaystävänsä kotiin tapaamaan vanhempiaan Mariaa ja Joosefia.

"Jouluspesiaali" on nimeltään "The First Temptation of Christ" - "Jeesuksen ensimmäinen kiusaus", joka on brasilialaisen Porta dos Fundos -komediaryhmän tuotantoa.

Jeesusta ja joulun sanomaa rienaavasta "komediasta" ovat uutisoineet muun muassa Breitbart, Daily Wire, Daily Mail ja Life Site News.

Breitbartissa huomautetaan, että brasilialaisella komediaryhmä Porta dos Fundos'lla näyttää olevan "todellinen kompleksi Herramme ja kristinuskon suhteen yleensäkin".

Viime vuoden joulukuussa Netflixissä nimittäin julkaistiin samaisen ryhmän tuottama "Viimeinen krapula"- elokuva, jossa Jeesus vietti viimeistä ehtoollista ja yötä opetuslapsiensa kanssa juovuksissa, jonka jälkeisenä aamuna opetuslapset heräsivät krapulassa ja ihmettelivät, minne Jeesus oli kadonnut.

Apostolien oli sitten löydettävä hänet ja selvitettävä, mitä edellisenä iltana tapahtui.

Monet ovat vastustaneet viihdeteollisuuden halukkuutta pilkata kristinuskoa ja samanaikaista pitäytymistä vastahakoisina kuvaamaan mitään kuitenkaan islamista tai sen profeetta Mohammedista samaan sävyyn.

Eräs kommentoija kirjoitti Twitterissä Netflixin julkaisevan elokuvan homoseksuaali Jeesuksesta piiloutumalla sananvapauden taakse.

"Voivatko he samoja sääntöjä soveltaen tehdä elokuvan Mohammedista tai jotakin LGBTQ:ta vastaan? Te kaikki pidätte kristittyjä itsestään selvyyksinä, että he ovat rauhallisia."

Toinen esitti puolestaan pyynnön suoraan Netflixille:

"Hyvä @netflix Voimmeko odottaa homoprofeetta Mohammedia hyvissä ajoin ennen Ramadania? #AskingForInfidels"

Sosiaalisessa mediassa historioitsija Murilo Cleto kirjoitti, että komediaryhmä vuonna 2018 kuvasi Jeesuksen “sadistisena, murhanhimoisena, nautinnonhaluisena juoppona, joka vihasi rukoilemista eikä kukaan kuunnellut häntä. Nyt kun hän on harmiton homo, maailma on langennut. Se surkastuttaa aivot”.

Porta dos Fundos sai kansainvälisen Emmy-palkinnon viime vuoden ”yhtä loukkaavasta” jouluelokuvastaan.

Nyt julkaistussa ”Jeesuksen ensimmäisessä kiusauksessa” Jeesus esitetään kaapissa olevana homona, Maria pilveä polttavana prostituoituna ja apostolit juoppoina.

”Jeesus tuo yllätysvieraan tapaamaan perhettä. Jouluspesiaali on niin väärin ajoitettu ja sopimaton, että sen on oltava Porta dos Fundos'n koomikkojen tekemä”, Netflix sanoo lyhyessä kuvauksessa.

”Netflix-elokuva kertoo erittäin satiirisesti tarinan Jeesuksesta, joka palaa kotiinsa erämaasta 30-vuotissyntymäpäivilleen. Maria ja Jumala kuvataan laittomina rakastavaisina, Joosef on kädetön puuseppä, jolta ei luonnistu edes pöydän rakentaminen, ja itämaan tietäjät yrittävät tarjota kinkkua 'vapaasti laidunnettuna soijana'", Washington Post uutisoi.

Saapuessaan Nasaretiin, Jeesus tuo mukanaan rikkaasti koristellun kumppaninsa Orlandon, joka melkein joka käänteessä antaa ymmärtää, että hänellä ja Jumalan pojalla on intiimi suhde kutsuen häntä yhdessä kohtaa "tuhmaksi kauriiksi".

Kun Orlando kertoo, kuinka pari tapasi - ”Olin kylpemässä keitaalla ja alasti” - Jeesus äkisti keskeyttää hänet estääkseen enempää paljastumasta.

”Ja sitten pyysin ohjeita”, Jeesus sanoo. "Kysyin, ja hän antoi minulle."

”Totta hemmetissä”, Orlando vastaa kynsiviila kädessään. "Totisesti annoin sitä hänelle."

PJ Median artikkelissa "Netflixin suunnitelmat pilkata Jeesusta uuden homoseksuaalisen Jeesus -komedian avulla" Megan Fox tähdentää, että Netflixille ei ole mikään ongelma pilkata Jeesusta Kristusta.

"Ajatelkaa, jos Netflix tuottaisi komedian profeetta Mohammedista raiskaamassa pikkutyttöjä. Se on mahdotonta, koska sitä ei koskaan sallittaisi - lähinnä siksi, että se lietsoisi väkivaltaisia islamilaisia hyökkäyksiä ympäri maailmaa ja elokuvatuottajien toimistoja pommitettaisiin todennäköisesti palopommein", toteaa Megan Fox, palkittu journalisti ja kirjojen "Believe Evidence: The Death of Due Process from Salome to #MeToo" ja "Shut Up!: The Bizarre War that One Public Library Waged Against the First Amendment" kirjoittaja.

Megan Fox kehottaa kaikkia palauttamaan mieleen Je suis Charlien.

Je suis Charlie on kuuluisa iskulause, jolla sananvapauden puolustajat osoittivat vastustavansa väkivaltaa 7. tammikuuta 2015 Charlie Hebdon iskun jälkeen. Konetuliasein varustautuneet muslimihyökkääjät surmasivat tuolloin 12 ihmistä pariisilaisen Charlie Hebdo -satiirilehden toimituksessa.

Yli 2,3 miljoonaa ihmistä (3 miljoonan tavoitteesta) on allekirjoittanut verkossa vetoomuksen Netflixiä vastaan, jossa vaaditaan kristittyjä ”vakavasti loukkaavaa” videota poistettavaksi suoratoistopalvelusta ja kantamaan vastuun uskon halventamisesta.

Life Site Newsillä on oma vetoomuksensa, jossa kehotetaan videopalvelun tilaajia peruuttamaan tilauksensa tämän "röyhkeän yrityksen kuvottavan esityksen vuoksi ja sen osoitettua täydellistä piittaamattomuutta niiden vakaumusta kohtaan, jotka tällä hetkellä tilaavat tai voisivat tilata palveluita".

Life Site Newsin vetoomus on toistaiseksi kerännyt yli 65 000 allekirjoitusta.

Poliitikot ja julkisuuden henkilöt ovat tuominneet videon ja Porta dos Fundos'n sekä monet ovat peruuttaneet Netflix-tilauksensa.

Esimerkiksi kuuluisa brasilialainen näyttelijä ja ohjaaja Carlos Vereza kirjoitti Facebookissa, että satiirikoiden ryhmä on "säälittävä" luodessaan "roskakoripornoelokuvia".

Myös evankelinen kristitty pastori ja poliitikko Marco Feliciano muistutti Twitterissä, että hän on jo haastanut Porta dos Fundos'n oikeuteen.

"Kristityt ja ei-kristityt vaativat minua toimimaan vastuutonta Porta dos Fundos'a vastaan. Aiempina vuosina olen haastanut heidät oikeuteen mutta 'oikeuden' mukaan kyse on sananvapaudesta."

Feliciano pyrkii "kirkkojen ja hyvien ihmisten yhteiseen toimintaan lopettaakseen" ryhmän pilkkaavan tuotannon.

Järjestö, joka kokoaa yhteen kymmeniä evankelisia kristillisiä yhteisöjä Brasiliassa, Coalizão pelo Evangelho, tai koalitio evankeliumin puolesta, on myös tuominnut videon. Rio de Janeiron Bairro Imperial Presbyterian kirkon pastori Joel Theodoro kertoi organisaation verkkosivustolla peruuttaneensa Netflix-tilauksensa, koska video on "Herran nöyryyttämistä".

"Jäädä Herraa pilkkaavien ja kunnioittamattomien elokuvateosten sponsoriksi on sama kuin lyödä Häntä", hän totesi.

Samalla verkkosivustolla São Paulon kolminaisuuden kirkon pastori Thiago Guerra painotti, että Brasilian rikoslain mukaan rangaistuksena on sakkoja tai vankeutta niille, jotka julkisesti pilkkaavat ketään uskonnollisen vakaumuksen perusteella tai panettelevat uskonnollisen palvonnan harjoittamista tai sen kohdetta.

Texasin Tylerin piispa Joseph Strickland puolestaan pahoitteli elokuvaa ja peruutti niin ikään Netflix-tilauksensa. Twitterissä Strickland korosti:

"Kunnioittaminen on viimeinen asia, jota he ajattelevat. Jokaisen kristityn tulisi tuomita tämä elokuva. Se on jumalanpilkkaa Jumalan Poikaa vastaan, joka kärsi ja kuoli jopa kaikkien niiden puolesta, jotka kiistävät Hänen olevan maailmankaikkeuden Herra."

Lisäksi piispa Strickland kiteytti Twitter-julkaisussaan Jeesuksen oman rukouksen heidän puolestaan: "Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät.'' (Luuk. 23:34)

Netflix on selittänyt O Estado de S. Paulo -sanomalehdelle, että se "arvostaa ja hyväksyy taiteilijoiden luovan vapauden, jonka kanssa se työskentelee, mutta myöntää myös, että kaikki eivät pidä tästä sisällöstä. Sen tähden yritys tarjoaa valinnanvapautta monipuolisessa valikoissaan vaihtoehtoja, joihin sisältyy esimerkiksi Raamatun kertomuksia".

Noin 211 miljoonan asukkaan Brasiliassa on 120 miljoonaa ihmistä, jotka mieltävät itsensä katolilaisiksi, ja evankelisten kristittyjen yhteisö on kasvussa.

Perinteistä perhettä ja elämää puolustava presidentti Jair Bolsonaro on vahvistanut https://oikeamedia.com/o1-94403 Brasilian kristillistä identiteettiä puolustamalla rohkeasti kristinuskoa virkaanastumisestaan lähtien ja asettunut voimakkaasti vastustamaan LGBTQ-agendaa ryhtymällä viimeksi toimiin suojellakseen alaikäisiä koululaisia gender-ideologialta​​.

Parlamentin edustajainhuoneessa kansainvälisten asioiden ja puolustuskomitean puheenjohtajana toimiva Eduardo Bolsonaro, presidentti Jair Bolsonaron poika, totesi yks'kantaan sosiaalisessa mediassa, että elokuva on "roskaa", jonka tekijät "eivät edusta Brasilian yhteiskuntaa".

Twitterissä hän kirjoitti: "Me kannatamme ilmaisunvapautta, mutta onko syytä hyökätä 86 prosentin väestön uskoa vastaan?"

Brasilialaiset poliitikot ovat yleisestikin arvostelleet ankarasti Netflixin "Homo Jeesus" -komediafilmiä ja peräänkuuluttavat siltä selitystä Brasilian kongressin edessä sen julkaistua videon Jeesuksesta Kristuksesta "kaappihomona", josta kristityt ovat pahoillaan ympäri maailmaa.

Toistaiseksi kuulemispäivämäärää ei ole asetettu.

Brasiliassa Netflixiä vastaan ​​on videon takia nostettu ainakin seitsemän oikeusjuttua. Yhden valituksen jätti São Paulon kaupunginjohtaja Eduardo Tuma, toisen taasen Uskon ja kulttuurin yhdistyskeskuksen Don Bosco. Tuma vaatii lähes 245 000 dollaria vahingonkorvauksia.

Vielä toisen kanteen teki Robson Rodovalho, joka on perustanut evankelisen Sara Nossa Terra -yhteisön. Asianajaja Ricardo Hasson Saye kertoi Folha de São Paulo -päivälehdelle, että hän toivoo, että jokainen elokuvan loukkaama kristitty vaatii vähintään 245 dollarin arvoista korvausta, mikä voi tarkoittaa, että Netflixille saattaa aiheutua mahdollisesti 1,2 miljardin dollarin menetykset.

Komediaryhmä Porta dos Fundos on sittemmin julkaissut lausunnon, jossa he lausuvat:

"Porta dos Fundos arvostaa taiteellista vapautta ja huumoria satiirin avulla yhteiskuntamme monimuotoisimmista kulttuuriteemoista ja uskoo, että ilmaisunvapaus on välttämätön rakenne demokraattiselle maalle."

Porta dos Fundos'n perustaja Fábio Porchat vastasi ristiriitoja herättäviin seikkoihin:

”Jeesus on kaikkea. Jumala on musta ja valkoinen - homo ja hetero. Jumala on kaikki. On homofobisempaa loukkaantua homo-Jeesuksesta, kuin tehdä Jeesuksesta spesiaali."

"Jeesuksella on uusi ystävä ja luultavasti tämä uusi ystävä on homo, mutta he ovat vain pitäneet hauskaa ja heillä on ollut oikein mukavaa autiomaassa 40 päivää", Porchat sanoi. ”Jos jonkun pitäisi olla vihainen meille, sen pitäisi olla homoyhteisö, koska homohahmo osoittautuu paholaiseksi. Mutta homoyhteisö rakastaa meitä!”

Breitbartin toimittaja John Nolte näkee "asian ytimen olevan se, kuinka kristityt reagoivat".

Jotkut allekirjoittavat vetoomuksia, toiset rukoilevat kaikkien osapuolien sielujen puolesta, suurin osa meistä pyörittelee silmiään ja jatkaa elämäänsä - koska niin kristityt tekevät, Nolte muistuttaa.

"Me emme katko ihmisten päitä, minkä takia olemme aina jahdin kohteena, josta ansaitsemme tunnustuksen."

Henkilökohtaisesti John Nolte ei allekirjoittaisi vetoomusta tai vaatisi elokuvan kieltämistä.

"Jos haluamme elää vapaassa yhteiskunnassa ja maassa, meidän on kasvatettava tarpeeksi paksu nahka, ettemme välittäisi tällaisesta soopasta."

Mutta se ei hänen mukaansaa tarkoita sitä, etteikö hän "tekisi muistiinpanoja".

John Nolten mielestä humoristi satirisoi kaikkia yhtäläisesti. Kiihkoilija puolestaan valitsee tietyt ryhmät pilkan teon kohteeksi ja toiset ovat hänelle tabuja.

Täten raukkamainen roska, kuten Jeesuksen ensimmäinen kiusaus, paljastaa keitä kiihkoilijat ovat, John Nolte huomauttaa.

"Jos tämä niin kutsuttu komediaryhmä haluaa tuottaa erityisen 'Homo Mohammedin' Ramadania varten ja Netflix haluaa suoratoistaa sen, perun sanani", John Nolte päättää.


 

 

Tytti Salenius ma 30.12. 00:49

Pääuutiset

blogit

Laura Huhtasaari

AUKUS yllätti EU:n

Klo 14:41.

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

videot