Matteo Salvini: Muslimimaahanmuutto on pääsyy nousevaan antisemitismiin

"On selvää, että muslimien suuri määrä Euroopassa on keskeisin syy nykyiseen antisemitismiin"

Ulkomaat ke 22.01.2020 21:19
Matteo Salvini, Kuva: Youtube

Israel Hayom -lehden ainutlaatuisessa haastattelussa Italian ex-sisäministeri ja Liiga -puolueen johtaja Matteo Salvini sanoo, että EU:lla on paljon tehtävää torjuakseen antisemitismiä tehokkaasti.

Matteo Salvinin mukaan viimeaikainen antisemitismin lisääntyminen Euroopassa on pääasiassa seurausta muslimien massamaahanmuutosta.

"Se liittyy viime vuosien ääri-islamin ja kiihkomielisyyden vahvistumiseen. Ennen kaikkea se on yhteydessä siihen, että jotkut tutkijat ja mediat asettuvat Israelia vastaan ​​ja he luovat vihan Israelia kohtaan oikeuttaakseen antisemitismin", Matteo Salvini selvensi Israel Hayom -lehdelle.

Salvini totesi, että tietyssä määrin antisemitismiä on aina ollut äärivasemmistossa ja äärioikeistossa, mutta sen nykyisen kasvun on katsottava johtuvan muutoksesta Euroopan väestössä.

"Pienten poliittisten vähemmistöryhmien - natsien ja kommunistien - antisemitismiä varmastikin on, mutta nyt muslimimaista tulevien maahanmuuttajien valtava määrä Euroopassa, joiden joukossa on paljon kiihkoilijoita, jotka saavat täyden tuen tietyiltä intellektuelleilta, levittää antisemitismiä myös Italiassa."

Israel Hayom -lehden viime sunnuntain erikoishaastattelusta uutisoi Breitbart.

Kuten Breitbart kertoi heinäkuussa 2019, EU:n perusoikeusviraston (FRA) tekemän laajan 2 700 nuorta eurooppalaista juutalaista koskevan tutkimuksen mukaan antisemitismi on lisääntynyt Euroopassa viimeisen viiden vuoden aikana ja sen ennustetaan pahenevan entisestään.

Tutkituista, iältään 16–34 -vuotiaista juutalaisista, lähes puolet (44 prosenttia) on kokenut häirintää uskonsa vuoksi eikä käytä yllään uskolleen tunnusomaisia vaatteita, koska he pelkäävät turvallisuutensa puolesta.

Viime maaliskuussa Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoi olevansa "syvästi huolissaan ympäri maailmaa päätään nostavasta vanhasta uhasta Israelia ja juutalaisia kohtaan", ja se on antisemitismin uhka:

”Se on syöpä, joka lähettää etäpesäkkeitä Lähi-idässä, Euroopassa ja kyllä, valitettavasti myös täällä Yhdysvalloissa. Britanniassa työväenpuolueen riveissä ilmenevä suvaitsevaisuus antisemitismiä kohtaan on kansallinen häpeä ja Ranskan juutalaiset ovat hyökkäyksen kohteena.”

Sunnuntain haastattelussa Salvini muistutti lisäksi liberaalimedioiden yrityksistä syyttää eurooppalaista antisemitismiä oikeistopuolueiden vahvistumisesta, mutta huomautti, että tämä teoria ei pidä millään tavalla paikkaansa.

"On olemassa vakiintunutta äärioikeistolaista ja äärivasemmistolaista antisemitismiä. Ajatelkaa vaikka Jeremy Corbinia tai Saksan vasemmistoaktivisteja, jotka eivät halunneet olla natsien kaltaisia ​​ja päätyivät boikotoimaan israelilaisia tuotteita.

On kuitenkin selvää, että muslimien suuri määrä Euroopassa on keskeisin syy nykyiseen antisemitismiin", hän korosti.

Liiga -puolueen johtajaa on toistuvasti syytetty yhteyksistä antisemitistisiin poliittisiin järjestöihin. Salvini kertoo puolueensa kieltäytyneen kumppanuudesta puolueiden kanssa, jotka hyväksyvät antisemitismin.

"Meillä (Liigalla) ei ole mitään suhteita minkäänlaisiin tällaisiin organisaatioihin", Italian luotetuin poliitikko, Matteo Salvini sanoo.

"Ne, jotka uskovat uusnatseihin ja uusfasistiseen antisemitismiin, ovat meidän vihollisiamme - aivan kuten ne, jotka uskovat radikaalin vasemmiston ja islamin antisemitismiin.

On velvollisuus taistella kaikkia niitä vastaan, jotka väittävät juutalaisten olevan aikamme natseja."

Kysyttäessä miksi Salvinille on niin tärkeää, että Italia hyväksyy antisemitismin kansainvälisen määritelmän, hän vastaa haluavansa "tehdä lopun Israelin boikotoinnista puhuvien vasemmistopuolueiden tekopyhyydestä".

"Nyt hallituksessa istuvien puolueiden keskuudessa tuetaan Palestiinan valtiota, Venezuelaa ja Irania. Määritelmä tulee selventämään heidän kantojaan, kuten BDS-kysymystä kohtaan.

On sellaisia henkilöitä, jotka taistelevat palestiinalaisten asemasta itsenäisenä valtiona, mutta kieltävät juutalaisten itsemääräämisoikeuden. Tämä ristiriita perustuu tekopyhyyteen."

Italian entinen sisäministeri pitää Israel-vihaa vaarallisena rikoksena ja jotta EU saataisiin ymmärtämään tämä ja estämään se, Salvinin mielestä jo kouluissa nuorten keskuudessa pitäisi keskittyä puolustamaan Israelia.

"Olin yhdeksän vuotta Euroopan parlamentissa ja voin sanoa, että eurooppalaiset instituutiot - puhumattakaan YK:sta - eivät ole Israelin ystäviä.

Euroopan parlamentissa on nykyisin enemmistö, joka ei ole Israel-myönteinen."

Salvini painotti, että niiden, jotka haluavat pyyhkiä Israelin valtion pois maailman kartalta, pitäisi tietää, että "heillä on meissä vihollinen".

"Israel on liittolainen. Tätä tulisi opettaa kouluissa ja yliopistoissa”, Salvini peräänkuulutti.

Matteo Salvini otti kantaa myös Iranin tilanteeseen.

Salvinin mielestä EU:n pitäisi seurata Yhdysvaltojen esimerkkiä ja asettaa ankaria pakotteita Iranille sekä tukea Iranin kapinaa islamilaista hallitusta vastaan.

"Sitä varten tarvitsemme vahvaa ja vapaata Eurooppaa, koska tällä hetkellä olemme valitettavasti taloudellisten etujen ja Yhdysvaltain ja Israelin vastaisten vasemmistolaisten ennakkoluulojen panttivankeja."

Israel Hayom -lehdelle yksinoikeudella antamassaan haastattelussa Salvini puhui myös häneen kohdistuneesta poliittisesta vainosta ja vertasi sitä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun tilanteeseen, jotka molemmat kohtaavat samanlaisia ​vastoinkäymisiä.

"Puolustin kotimaani rajoja, turvallisuutta ja ihmisarvoa ja olen siitä ylpeä. Valitettavasti kun vasemmisto Yhdysvalloissa, kuten Israelissa ja Italiassa, häviävät vaalit, se janoaa kostoa tuomioistuimissa. Mutta he eivät tule onnistumaan", Salvini vannoo.

Salvini ei kadu lähtöään hallituksesta, mutta siitä hän on pahoillaan, että nykyinen Italian hallitus yrittää purkaa aikaansaatuja vero-, eläke- ja maahanmuuttouudistuksia, jotka hän näkee olleen välttämättömiä Italialle.

"Mutta ajamme ne läpi sitten taas", hän vakuuttaa.

Niin ikään Salvini lupaa, että kun hänet valitaan pääministeriksi, Italia tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

 

 

Tytti Salenius ke 22.01. 21:19

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Soteen ja saveen

su 18.10. 22:08

Professorin Ajatuksia

Sananvapaus ja fasistinen ideologia

su 18.10. 22:06

Mikko Paunio

Rudy Giulianin paljastukset vasta raapaisseet pintaa - Kaikkien aikojen poliittinen skandaali

su 18.10. 22:05

Henna Kajava

Kirja Jussi Halla-ahosta ja konservatismin moninaisuus

pe 16.10. 01:14

Olli Pusa

Maskigate

su 11.10. 13:54

videot