Tukhomassa iso pommi kerrostalon eteisaulaan, kymmeniä evakuoitu

Pommi- ja kranaatti-iskut ovat tulleet Ruotsin katukuvaan maahanmuuton lieveilmiöinä.

Ulkomaat ke 19.02.2020 22:06

Tukholmassa tapahtuvat pommitukset jatkuvat kiivaina. Suomalainen media ei ole kertonut Ruotsissa tapahtuvista jatkuvista pommi-iskuista oikeastaan mitään.

Tällä kertaa viriteltiin Tukholman Gröndalissa kerrostalon eteisaulaan voimakas pommi, joka vaurioitti talon rakenteita. Useita rappuja on evakuoitu ja viimeisten tietojen mukaan muutama ihminen on viety sairaalahoitoon. Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä PT-Media.

Pommi-isku tapahtui tiistai-iltana klo 21.00 paikallista aikaa. Kerrostalon aulaan oli viety voimakas pommi, joka vaurioitti rakennusta ja sivulliset saivat osumia ovien ”sisäänräjähdyksistä”. Samassa rappukäytävässä räjäytettiin pommi viimeksi jouluna, sitä ennen viime kesänä.

Räjähdyksen jälkeen poliisi evakuoi ainakin kaksi kerrostaloa ja koko alue talojen ympärillä on eristetty mahdollisten uusien pommien varalta.

PT-Median Tukholman kirjeenvaihtaja kertoo, että tapahtumapaikalla Gröndalissa on klo 22.00 paikallista aikaa ollut kymmeniä paloautoja ja ambulansseja. Paikalla on kymmeniä poliisipartioita. Koko alue on täynnä hälytysajoneuvoja vilkut päällä.

Räjähdyspaikka on Gröndalsvägenin varrella sijaitseva kerrostalo. Alue tunnetaan ylemmän keskiluokan asuinalueena. Pommi-iskujen motiivina arvellaan olevan huumevelkojen perintätoimet.

Pommi- ja kranaatti-iskut ovat tulleet Ruotsin katukuvaan maahanmuuton lieveilmiöinä.

"Hieman eri lähteistä ja laskentatavoista riippuen on Ruotsissa tapahtunut vuoden 2019 aikana 100-150 erilaista räjähdystä", kertoo Ruotsin tilannetta vuosia seurannut PT-Media.

 

Jukka Rahkonen ke 19.02. 22:06

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot