Trump toteuttanut lähes kaikki Israelia tukevat poliittiset tavoitteet

Israel Allies Foundation -järjestön presidentti: Trump aikoo julistaa Israelin Länsirannan suvereniteetin ennen vaaleja

Ulkomaat ma 24.08.2020 22:44

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on onnistunut yhdeksässä niistä kymmenestä Israel-myönteisestä poliittisesta linjauksesta, joista Israelia tukevat ryhmät vuonna 2014 laativat listan toivoen, että mikä tahansa niistä nähtäisiin toteutuvan viiden vuoden kuluessa.

"Trump toteutti yhdeksän niistä kymmenestä viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana", Knesset Christian Allies Caucus -ryhmän (KCAC) johtaja ja Israel Allies Foundation -järjestön presidentti Josh Reinstein huomautti 19. elokuuta Breitbartille yksinoikeudella antamassaan haastattelussa.

Israelin suvereniteetti on enää ainoa käsiteltäväksi jätetty asia.

Reinstein pitääkin selviönä, että Trump tulee antamaan vuoden 2020 presidentinvaalien alla virallisen lausuman, jolla tunnustetaan Israelin itsemääräämisoikeus Länsirannalla.

"Uskon, että juuri ennen vaaleja Donald Trump antaa lausunnon, jossa tunnustetaan Israelin suvereniteetti Juudeassa ja Samariassa", Knessetin kristittyjen liittolaisten ryhmän johtaja Josh Reinstein totesi Breitbartille.

Reinsteinin mukaan Trump todennäköisesti sanoo jotakin Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeon toukokuussa esittämän lausunnon mukaista, että mahdollinen Länsirannan juutalaissiirtokuntien liittäminen Israeliin on Israelille kuuluva päätös - Israelilla on oikeus päättää, miten se toteuttaa suvereniteettia Länsirannalla.

Josh Reinstein esitti kommenttinsa sen jälkeen kun Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Israel vahvistivat puhelinkeskustelussa Yhdysvaltojen Trumpin johdolla torstaina 13.8.2020 solmitun historiallisen rauhansopimuksen, joka normalisoi maiden väliset suhteet ja sisälsi ehdon keskeyttää Israelin suunnitelmat liittää itseensä osia Länsirannasta.

Sopimuksen jälkeen sekä Trumpin että Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun esittämien huomautusten perusteella suvereniteettikysymyksen käsittelyä siirrettiin tuonnemmaksi Yhdysvaltojen pyynnöstä.

”Israel on suostunut olemaan tekemättä sitä. Enemmän kuin purkaa sopimus on se, että he ovat sitoutuneet olemaan tekemättä sitä”, Trump luonnehti. ”Pidän sitä erittäin tärkeänä. Mielestäni se oli suuri myönnytys Israelilta, älykäs suostumus.”

Reinstein katsoo, että Trumpin aiempien Israelia kannattavien toimien ansiosta on kuitenkin syytä olettaa ja todennäköistä, että lykkäys suunnitelmista liittää osia Länsirannasta ei kestä kauan.

"Jos katsotaan hänen saavutuksiaan, hän on hoidellut kaikki suuret asiat, joita hänen tukijoukkonsa häneltä haluaa", Josh Reinstein alleviivasi.

Reinsteinin havaintojen mukaan Raamattuun uskovien kristittyjen määrä lisääntyy koko ajan ja hän korostaa, että juuri näille kristityille keskeistä Israelin puolustamisen kannalta on maa itse - ja olla jakamatta sitä.

"Tärkeitä eivät ole paikat, kuten Tel Aviv ja Haifa vaan Shiloh, Hebron, Bethlehem ja Beit El", Reinstein sanoi viitaten Raamatussakin usein mainittuihin Länsirannan siirtokuntiin, joita usein kutsutaan juutalaisen sivilisaation kehdoksi.

"Suvereniteetti on kristittyjen kannalta erittäin suuri kysymys ja yksi asia, jota he odottavat kuulevansa", Josh Reinstein totesi.

"Uskon, että Donald Trump ymmärtää nämä asiat ja kiinnittää huomiota niihin."

Israelista puhuttaessa on aina erityisesti ymmärrettävä - kuten Knesset Christian Allies Caucus verkkosivuillaan tuo esiin - että Israel on kristinuskon ja juutalaisuuden synnyinsija ja tähän maahan paikantuu testamentti ja totuus kristittyjen yhteisestä menneisyydestä --- usko Raamattuun yhdistää heidät Israelin maahan ja kansaan.

Knesset Christian Allies Caucus (KCAC) on ydinryhmä Israelin parlamentissa Knessetissä, jonka tavoitteena on vahvistaa kristittyjen johtajien ja Israelin valtion välistä yhteistyötä, ja se haluaa rakentaa suoran kommunikaatioyhteyden Knessetin ja kristillisten johtajien välille ympäri maailmaa.

Israel Allies Foundation -järjestö (IAF) toimii KCAC:n kattojärjestönä ja edistää maailmanlaajuisesti Israelia puolustavien välistä yhteistyötä parlamenteissa ja lainsäädäntäelimissä, jotka tukevat Israelin valtion oikeutta olla olemassa rauhanomaisesti ja että sillä olisi turvalliset rajat.

Trump on pannut toimeksi ja vienyt läpi siis yhdeksän niistä kymmenestä listassa olevasta, jotka koskevat Israelin tukemiseen tähtääviä poliittisia linjauksia.

Trumpin saavutukset ovat:

- Yhdysvaltain suurlähetystön siirtäminen Jerusalemiin

- Golanin kukkuloiden julistaminen Israelille kuuluviksi

- Rahoituksen leikkaaminen korruptoituneelta YK:n palestiinalaispakolaisista vastaavalta järjestöltä, UNRWA:lta

- Lakata pitämästä siirtokuntia laittomina

- Antisemitismin torjumista koskevan toimeenpanomääräyksen allekirjoittaminen

- Palestiinalaishallinnon harjoittaman terrorismin rahoittamista koskevan lainsäädännön allekirjoittaminen

- Tuomita ja estää Israelin vastaisen BDS-liikkeen pyrkimykset

- Vetäytyminen Iranin ydinsopimuksesta

- Suhteiden normalisointi arabimaiden kanssa

Reinstein vakuutti, että hiljattain Israelin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien välillä Trumpin johdolla solmittu historiallinen sopimus suhteiden normalisoimisesta oli "vasta alkua" ja hän luottaa siihen, että "tulemme näkemään paljon enemmän rauhansopimuksia" ennen kuin Trump julistaa Länsirannan suvereniteettia koskevan tiedonantonsa ennen presidentinvaaleja.

”Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kanssa tehty sopimus on uskomaton menestys sekä pääministeri Netanyahulle että presidentti Trumpille, koska se osoittaa Israelin vahvistamisen edistävän rauhaa”, hän painotti.

”Kaikki sanoivat, että jokainen heidän tekemänsä siirto suurlähetystön siirtämisestä aina Golanin kukkuloiden tunnustamiseen vain lisäisi paheksuntaa, konflikteja ja sotaa.

Olemme nähneet aivan päinvastaista. Olemme nähneet rauhan tulevan lähemmäksi Israelia."

Reinstein muistutti myös, että tämä on täysin ristiriidassa sen kanssa, mitä Obaman hallinto teki, joka uskoi, että rauha Lähi-idässä voidaan saavuttaa vain lepyttelemällä palestiinalaisia ​​ja kiihottamalla Irania.


 

Tytti Salenius ma 24.08. 22:44

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

EU:n ilmastotavoitteiden valtava hinta

ti 27.07. 23:40

Vieraskynä

Helsingin Sanomat paniikissa Räsäsen takia

ma 26.07. 22:57

Mikko Paunio

Taas meni sensuuriin Usarissa - V-media jakaa CNN:n valenarratiivia suomalaisille

ti 20.07. 17:30

Heikki Porkka

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) antaa väärän todistuksen lähimmäisestään

ke 14.07. 12:01

Juha Ahvio

Bidenin USA radikaalin kumouksen kourissa

la 19.06. 09:03

videot