Euroopan joukkomielenosoitukset "koronapasseja" vastaan

"Emme ole rokotteita vastustavia ​​emmekä rokotteita kannattavia - olemme valinnanvapauden puolesta!"

Ulkomaat pe 20.08.2021 00:08

Kaupungeissa eri puolilla Eurooppaa on puhjennut mielenosoituksia vastalauseena hallitusten pyrkimyksiin määrätä otettavaksi käyttöön niin sanotut "koronapassit".

Kyse on EU:n digitaalisesta koronatodistuksesta, koronarokotustodistuksesta, kansan kielellä siis koronapassista - asiakirjasta, joka esittää todisteen koronarokotesuojasta,  sairastetusta koronasta tai negatiivisesta testituloksesta ehtona erilaisten palveluiden käyttämiselle.

Koronapassit ovat herättäneet kiivasta keskustelua hallitusten perustuslaillisuudesta, kun ihmisiä yritetään pakottaa rokotuksiin, kirjoittaa Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern 12.8.2021 julkaistussa artikkelissaan "Eurooppa: joukkomielenosoitukset Covid-19 -'rokotepasseja' vastaan. 

"Nämä passit tosiasiallisesti palkitsevat rokotettuja ja rankaisevat rokottamattomia", Soeren Kern huomauttaa.

Pelkästään kahden viime viikon aikana satoja tuhansia ihmisiä kaikista poliittisista ryhmistä on kokoontunut vähintään 300 Euroopan kaupunkiin protestoimaan hallituksen ylivaltaa ja puolustamaan kansalaisvapauksia. Toistaiseksi mielenosoituksilla ei ole ollut toivottua vaikutusta hallituksen politiikan muuttamiseen, mutta ne ovat tuoneet Soeren Kernin mukaan esille sen, että eurooppalaiset ovat täysin eri mieltä Covid -rokotteista.

Jotkut hallitukset ovat yrittäneet saattaa huonoon valoon mielenosoittajat luonnehtimalla heitä "rokotevastaisiksi", "kieltäytyjiksi", "Covid-kieltäjiksi"- ja paljon pahemmiksikin. 

Päätellen tapahtumissa esitettyjen banderollien suuresta määrästä, joissa toistuvat sanat "Liberty" ja "Freedom", lähes kaikki mielenosoittajat haluavat vain valinnanvapautta, Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern alleviivaa. 

"Monet näyttävät olevan huolissaan siitä, että hallitukset hyödyntävät nykyisiä Covid-19 -rajoituksia ennakkotapauksena rajoittaakseen muita vapauksia tulevaisuudessa.

Koronapasseihin kriittisesti suhtautuvien mukaan hallitukset käyttävät niitä pakottaakseen rokotukset ajankohtaan, jolloin rokotuspyrkimykset monissa Euroopan maissa ovat sakanneet, mikä johtuu todennäköisesti kansan Covid -rokotteiden tuntemattomia riskejä kohtaan tuntemista peloista", Soeren Kern summaa.

Eurooppalaiset näyttävät olevan suurin piirtein tasaisesti jakautuneet Covid -rokotusten suhteen: Euroopan tautienehkäisy ja -valvontakeskuksen (European Center for Disease Prevention and Control, ECDC) mukaan 11. elokuuta 2021 62 % EU:n aikuisväestöstä - suuria eroja maasta toiseen - oli täysin rokotettu.

Epäviralliset tiedot viittaavat Soeren Kernin mukaan siihen, että monet rokottamattomista odottavat lisätietoja rokotteiden pitkän aikavälin tehosta.

ECDC:n tiedot osoittavat, että rokotuskattavuus hidastui merkittävästi melkein kaikissa EU -maissa heinäkuussa. 

Tämä tapahtui samaan aikaan, kun raportit täysin rokotettujen ihmisten sairastumisesta Covid-19-tautiin lisääntyivät ja mikä on kyseenalaistanut rokotteiden koko tehokkuuden. ECDC:n tietojen mukaan jopa ne, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen, näyttävät olevan vastahakoisia ottamaan toisen rokoteannoksen, Soeren Kern tulkitsee.

Näillä paljon puhutuilla koronapasseilla väitetään pyrittävän välttää yhteiskunnan sulkeminen, vaikka itse asiassa niiden käyttöönottaminen on oiva työkalu totalitarismin hivuttamiseksi vaivihkaa länsimaiseen demokratiaan.

Tarkoituksena on manipuloida kansalaiset kipin kapin rokottautumaan ja saada heidät uskomaan, että koronarokotukset helpottavat kaikkien palaamista "normaaliin elämään". 

Onko meidän sitten käytettävä tällaista dokumentointia koronarokotesuojasta, sairastetusta koronasta tai negatiivisesta testituloksesta ikuisesti? kysyy aivan oikeutetusti ja loogisesti Euronews.

Vaikka tässä vaiheessa siitä ei ole takeita, EU väittää, että todistukset ovat voimassa niin kauan kuin koronavirus on edelleen maailmanlaajuisen pandemian tilassa. Kun WHO on ilmoittanut hätätilanteen päättymisestä, myös tämä käyttöön otettu todistusjärjestelmä on lopetettava, toteaa Euronews.

Mutta sitä WHO:n ilmoitusta hätätilanteen päättymisestä voinee joutua kyllä odottamaan maailman tappiin asti, sillä "WHO on muuttanut sanan pandemia -määritelmää siten, että se voi nykyisin tarkoittaa mitä tahansa nuhaa, joka leviää laajalti", kuten korona- ja ilmastospesialisti, lohjalainen kaupunginvaltuutettu (ps.), pitkään terveys- ja lääketieteen alalla toiminut teknoyrittäjä ja kansalaisaktivisti Ossi Tiihonen erinomaisesti dokumentoi   blogissaan "Pandemiankieltäjät – Ylen valheellinen propagandaohjelma" 31.5.2021.

"Taudin ei tarvitse olla vakava, eikä edes levitä maapallonlaajuisesti. Nykyisen määritelmän perusteella pandemian voi julistaa, vaikka kuolleisuus olisi nolla ja sairastuneisuus vähäistä."

Ranskassa presidentti Emmanuel Macron on hyökännyt niitä vastaan, jotka epäröivät koronarokotteen ottamista ja peräänkuuluttavat yhdenvertaisia oikeuksia kaikille ihmisille, rokotetuille ja rokottamattomille.

Macron on julistanut epäilemättä Euroopan ankarimmat toimenpiteet ihmisten pakottamiseksi rokotuksiin. Elokuun 9. päivästä lähtien kansalaisilta on vaadittu "terveyspassi" (passe sanitaire), joka oikeuttaa pääsyn moniin arkielämään liittyviin paikkoihin: kahviloihin ja ravintoloihin (mukaan lukien ulkoterassit), hotelleihin, kuntosaleille, ostoskeskuksiin, lentokoneisiin, juniin ja kaukoliikenteen linja-autoihin, sairaaloihin (paitsi ensiapuun) ja hoitokoteihin. 

Jokaiselle, joka yrittää mennä näihin paikkoihin näyttämättä voimassa olevaa passia, määrätään 135 euron (160 dollarin) sakko. Muutama tunti määräyksen voimaantulon jälkeen poliisi lähetettiin valvomaan sääntöjen noudattamista. Pariisin rautatieasemalla Gare de Lyon julkisen liikenteen käyttäjiä vaadittiin käyttämään sinisiä rannekkeita.

Tietyissä ammateissa toimivilla, joissa ollaan läheisessä yhteydessä kansalaisiin (terveydenhuollon työntekijät, palomiehet, kotiapulaiset), on pakollinen rokotus 15. syyskuuta alkaen. Ne, jotka kieltäytyvät tottelemasta, ovat vaarassa tulla määräaikaisesti erotettaviksi ilman palkkaa.

"Terveyspassin" saamiseksi ihmisten on todistettava, että he ovat täysin rokotettuja EU:n hyväksymällä rokotteella; esitettävä negatiivinen PCR- tai antigeenitestin tulos, joka on otettu viimeisen 48 tunnin aikana tai todistus siitä, että on sairastanut Covid-19:n alle kuusi kuukautta sitten.

Terveyspassia koskevia sääntöjä laajennetaan 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille alaikäisille 30. syyskuuta alkaen.

Ranskan perustuslakineuvosto (Conseil Constitutionnel) päätti 5. elokuuta, että kaikki hallituksen Covid-passitoimenpiteet ovat perustuslaillisia - paitsi että määräaikaisessa ​​työsuhteessa olevia työntekijöitä ei voida irtisanoa, vaikka heidän palkkansa voidaan pidättää.

Ranskan kansalliskokouksen jäsen Nicolas Dupont-Aignan twiittasi:

"Perustuslakineuvosto häpäisee itsensä vahvistamalla suurimman osan terveyspassista! 

Viisaat polkevat siten perustuslakia, pitävät pilkkanaan yksilönvapauksia ja perusarvojamme. Muutama vähäpätöinen myönnytys ei muuta tämän päätöksen nöyryytystä!"

Ranskan kansalliskokouksen jäsen Jean-Luc Mélenchon puolestaan lisäsi:

"Perustuslakineuvoston päätös on paha pettymys. Se ei suojele mitään terveyspassin uhkaamia vapauksia. Mustaa huumoria: määräaikaista työsopimusta ei voida katkaista, mutta palkan maksaminen evätään."

Macronin toimenpiteet ovat nostattaneet laajoja mielenosoituksia neljänä peräkkäisenä viikonloppuna. Elokuun 7. päivänä satoja tuhansia ihmisiä marssi lähes 200 Ranskan kaupungissa heiluttaen kylttejä, joissa luki "Ei diktatuurille", "Liberty" ja "Macron, emme halua terveyspassiasi".

Joissakin kaupungeissa, mukaan lukien Grenoble ja Cambrai, ravintolanomistajat kieltäytyivät avaamasta protestoidakseen terveyspasseja vastaan. Avignonissa baarin omistaja perusti  "terveyspassia" vastustavan yhdistyksen kaupungin ravintolanomistajien tueksi ja yhdistämiseksi. Besançonissa asukkaat kokoontuivat paikallisen sairaalan eteen protestoimaan terveyspassia. Roannessa asukkaat osoittivat paikallisen paloaseman edessä tukevansa rokottamattomia palomiehiä, jotka ovat vaarassa menettää työpaikkansa. Marseillessa poliisit käyttivät tarroja, joissa oli viesti: "Kehoni, vapaa valintani: minua ei rokoteta."

Tarkkailijoiden arvioiden mukaan jopa 870 000 ihmistä liittyi mielenosoituksiin kaikkialla Ranskassa 7. elokuuta. Ranskan poliisiliiton mukaan noin 500 000 mielenosoittajaa oli kokoontunut yhteen klo 15.00 mennessä. Ranskan sisäministeriö sen sijaan väitti, että mielenosoittajien kokonaismäärä oli vain 240 000.

Presidentti Macron mollasi terveyspasseja vastustavia mielenosoittajia "älyttömiksi", "kyynisiksi" ja "manipuloiviksi". 

Vierailullaan Papeeten sairaalassa Ranskan Polynesiassa hän lisäsi kierroksia ja vetosi "vastavuoroiseen velvollisuuden tunteeseen" pelotellen polynesialaisia ja painostaen heitä, mutta myös kaikkia ranskalaisia, rokotuksiin:

"Jos huomenna tartutat isäsi, äitisi tai minut, olen vapautesi uhri, kun sinulla oli mahdollisuus saada jotain, millä suojella sinua ja minua. Ja vapautesi nimissä sinulla voi olla vakava virusmuunnos ja joudut tähän sairaalaan. Koko tämän henkilöstön on huolehdittava sinusta ja ehkä luovuttava jonkun toisen hoitamisesta. Se ei ole vapautta, sitä kutsutaan vastuuttomuudeksi, itsekkyydeksi."

Kovista puheistaan huolimatta Macron on varmasti huolissaan tämän suuren mielenosoitusjoukon äänestysaktiivisuudesta, uskoo Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern: 

Ennen huhtikuussa 2022 pidettäviä Ranskan presidentinvaaleja Macron on tasoissa     mielipidetiedusteluissa kilpailijansa Marine Le Penin kanssa. 

Soeren Kern arvioi, että mielenosoituksilla voi olla vaikutusta. Osoituksena siitä hallitus ilmoitti  7. elokuuta, että negatiiviset PCR -testit ovat voimassa 72 tuntia eikä 48 tuntia, kuten aiemmin todettiin.

Kommentaattori Manfred Haferburg, joka kirjoittaa 10.8.2021 Achgut -blogille, kuvaa  tapahtumia ja näkemäänsä Ranskassa näin:

"Yhtäkkiä tilanne Ranskassa on muuttunut. Vielä eilispäivänä puhuttiin terveydenhuoltoalan, joukkoliikenteen ja palokunnan työntekijöiden pakollisten rokotusten puolustamisesta. Tänään on kyse rokottamattomien ihmisten sulkemisesta lähes kaiken julkisen elämän ulkopuolelle.

Mutta hetkinen - ei syrjäytymistä sentään koko elämästä. QR -koodia ei tarkisteta toimimaan suurissa tehtaissa ja maksamaan veroja. Hallitus on suunnitellut toimenpiteet erittäin harkitusti - kaikki mikä on hauskaa, tehdään rokotuksesta riippuvaiseksi. Haluatko siemailla aperitiivin kahvilassa? Ota rokote. Haluatko käydä äitisi luona junalla? Ota rokote. Haluatko mennä ostoksille? Ota rokote.

Se on täydellinen pakkorokotus kiertoteitse. Rokottamaton henkilö voi silti testata itsensä ilmaiseksi. Mutta syyskuusta lähtien testit on maksettava itse. Sen jälkeen ravintolakäynti maksaa yhtäkkiä 50 euroa enemmän testistä johtuen. Jokaisen Saksassa, joka nyt riemuiten pudistaa päätään Ranskan tilanteelle, kannattaa odottaa vielä neljä viikkoa ja katsotaan sitten, mitä Saksassa tapahtuu."

Saksassa, jossa koronavirukseen liittyvät mielenosoitukset ovat jatkuneet kuukausia, liittokansleri Angela Merkel on vannonut vaikeuttavansa rokottamattomien elämää. Valtionhallinnon ja Saksan 16 osavaltion johtajien välillä 10. elokuuta pidetyn "koronakokouksen" jälkeen Merkel uhkasi eristää rokottamattomat koteihinsa, samalla kun rokotetut voivat jatkaa normaalia elämäänsä. 

"Rokotettuja tullaan varmasti kohtelemaan eri tavalla kuin rokottamattomia, jos tartuntojen määrä kasvaa edelleen", hän varoitti.

Hallitus myönsi 9. elokuuta pyrkivänsä edelleen rajoittamaan rokottamattomien ihmisten oikeuksia. Vastauksena parlamentin kyselyyn Saksan terveysministeriö totesi:

"Kun sopiva hetki rokottamattomien ihmisten tiukemmille toimenpiteille saavutetaan, liittovaltion ja osavaltioiden hallitukset jatkavat intensiivisesti toimimista oman ja koko yhteisön suojelemiseksi."

Saksan klassista liberalismia edustavan puolueen, Vapaan demokraattisen puolueen (FDP) varapuheenjohtaja Wolfgang Kubicki vastasi tyrmistyneenä hallituksen jatkuvasti kasvavaan rooliin kansalaisten henkilökohtaisessa elämässä:

"Liittovaltion hallitus on ilmeisesti jättämässä hyvästit toimenpiteidensä yhdenmukaistamiselle yksinomaan yhteisen edun mukaiseksi. Sen sijaan kansalaisia ​​pitäisi nyt nimenomaan myös suojella heiltä itseltään.

Ne, jotka näkevät vastuullisen kansalaisen vain riskitekijänä, joka on pakotettava toimimaan vastoin omaa tahtoaan omaksi parhaakseen, eivät voi enää väittää toimivansa maan ja sen kansalaisten etujen mukaisesti. [Saksan 16 osavaltion johtajien ] tulisi ottaa huomioon tämä lausunto ja olla tietoinen siitä, että he eivät voi odottaa perustuslaillisesti tasapainoista koronaviruspolitiikkaa liittohallitukselta."

Saksan laajalevikkisin sanomalehti Bild toi esille myös vastakkaisia näkökantoja ja julkaisi   vihaisen vastalauseen Merkelin "koronahulluutta" ajavalle politiikalle:

"Liittokansleri, haluamme yhtenäisyyttä (luopua jaottelusta ja lopettaa paniikki - yhdenvertaiset oikeudet kaikille ihmisille, rokotetuille ja rokottamattomille; oikeudenmukaisuus (lopettaa vapauksiemme rikkomukset - haluamme voida protestoida, haluamme, että kaikki voivat käydä kirkossa tai jalkapallostadionilla) ja vapaus (jokainen voi valita rokotteen, emme tarvitse käskyjänne!)."

Kirjoittaessaan Tichys Einblickiin kommentaattori Georg Gafron syytti Merkeliä kansalaisten muuttamisesta tutkimuskohteiksi:

"Jokaisella on luovuttamattomat oikeutensa, jotka on turvattu perustuslaissa. Tämä sisältää myös oikeuden henkilön koskemattomuuteen, mikä edellyttää siten jokaisen yksilön erityistä  itsemääräämisoikeutta. Tähän on vedottu yhä uudelleen liittotasavallan historiassa - tämä oli muuten myös yksi niistä asioista, joka teki liittotasavallan elämisen arvoiseksi, turvallisuus ja henkilökohtaisen vapauden ja itsemääräämisoikeuden suojelu vaikuttivat olevan taattuja...

Mutta nyt käy ilmi, että suuri joukko saksalaisia ​​ja muita täällä asuvia todella haluaa olla ilman tätä rokotusta. Syyt tähän ovat moninaiset. Koronaviruspolitiikan jatkuvan kaaoksen vuoksi etenkään liittohallitus ei voi vapauttaa itseään siitä osuudesta, että se on luonut epävarmuutta väestön keskuudessa ja siten kansan luottamus on menetetty.

Nyt tilanne on vain kerta kaikkiaan tällainen. Rokote on olemassa, mutta merkittävä osa väestöstä ei halua sitä. Tietysti myös epäilykset sen tehokkuudesta ja pelko mahdollisista pitkän aikavälin seurauksista vaikuttavat tähän. Tässä kohtaa se tosiasia, että avointa tieteellistä keskustelua - en tarkoita epämääräisiä salaliittoteorioita - on ollut ja siitä on kieltäydytty, kostautuu ...

Jokaisen, joka haluaa käyttää oikeuttaan kieltäytyä rokotuksista, on tulevaisuudessa kaivettava kuvettaan saadakseen erilaisia ​​palveluita, esimerkiksi ravintolassa tai elokuvateatterissa, koska PCR -testit ovat pakollisia useimmille ihmisille, joita ei ole rokotettu ja heiltä peritään maksu.

Perustuslakituomarit voivat sallia tämän, mutta tavallinen ihminen, jolla on selkeä tolkku laista, ei tule hyväksymään sitä, koska hänen on maksettava oikeuden käyttämisestä toisin kuin kolmannet osapuolet. Missä on tasa-arvo lain edessä?"

Italiassa tuhannet ihmiset ovat protestoineet hallituksen koronapassia vastaan, joka tuli voimaan 6. elokuuta. Niin kutsuttu "vihreä passi" vaaditaan nyt baareihin, kahviloihin ja ravintoloihin (vain sisätiloissa, ei ulkona), kuntosaleille, teattereihin ja pitkä lista muista paikoista. Vihreä passi, joka koskee kaikkia 12-vuotiaita tai sitä vanhempia, laajennetaan yliopistoihin ja kaukoliikenteeseen 1. syyskuuta alkaen.

Italian sisäministeri Luciana Lamorgese kertoi, että poliiseja lähetetään ravintoloihin ja baareihin suorittamaan satunnaisia ​​tarkastuksia eli "pistokokeita" toimien noudattamiseksi. 

Sääntöjen rikkojia uhkaa jopa 400 euron (470 dollarin) sakot; yritykset voidaan sulkea viideksi päiväksi. Yliopiston työntekijät, jotka eivät noudata toimenpiteitä tänä syksynä, voivat varautua työn keskeytymiseen ilman palkkaa.

Vihreän passin saamiseksi ihmisten on todistettava, että he ovat saaneet vähintään ensimmäisen Covid -rokoteannoksen edellisen yhdeksän kuukauden aikana; olla parantunut Covid-19-infektiosta edellisen kuuden kuukauden aikana; tai esittää negatiivinen PCR- tai antigeenitestin tulos, joka on otettu edellisen 48 tunnin aikana.

Viime päivinä tuhannet mielenosoittajat ovat huutaneet "Ei vihreää passia" ja "Vapaus, vapaus", ja marssineet yli 80 italialaisessa kaupungissa, kuten Firenzessä, Milanossa, Napolissa, Roomassa ja Torinossa

Genovassa mielenosoittaja huomautti:

"Emme ole rokotteita vastustavia ​​emmekä rokotteita kannattavia. Olemme valinnanvapauden puolesta! Ne meistä, jotka eivät halua ottaa rokotetta, eivät tee sitä ideologisista syistä, vaan koska ymmärrämme tästä olevan niin paljon epävarmuutta ja hämmennystä --- kyseessä on itse asiassa kokeellinen massarokotus."

Puolassa yli 100 000 ihmistä kokoontui Katowicen kaupunkiin 7. elokuuta vastustamaan hallituksen asettamia rajoituksia. "Vapauden marssin" järjestäjien mukaan heidän tavoitteenaan oli "vastustaa tyranniaa, joka on syntynyt viimeisen puolentoista vuoden aikana". Osallistujat pitivät esillä iskulauseita, joissa vaadittiin hallitusta "lopettamaan terveydellinen syrjintä" ja "pakkorokotus". Puolan valtaapitävä media kieltäytyi   raportoimasta marssista täysin.

Puolan varapääministeri Jarosław Kaczyński sanoi, että valtiolla on "velvollisuus tehdä kaikkensa" suojellakseen Covid-19 -taudilta ja että ihmisille, joita ei ole rokotettu, olisi säädettävä "rajoituksia". Hän syytti tällaisia ​​ihmisiä "äärimmäisen itsekkäiksi" ja "epäempaattisiksi". Hän lisäsi: "Vapauksien rajat ovat [kun ne vaikuttavat] muiden ihmisten oikeuksia. Yksi ei voi altistaa toisia hengen tai terveyden menetykseen."

Riippumattomia ja asioihin perehtyneitä uutisia Puolan politiikasta tarjoavan Notes from Poland -sivuston mukaan julkinen mielipide asiasta on jakautunut. Se mainitsi 24. heinäkuuta Wirtualna Polskan kyselyn, jossa todettiin, että vaikka niukka enemmistö (54 %) puolalaisista katsoi, että rokottamattomille olisi asetettava joitain rajoituksia, mielipiteet jakautuivat erityistoimenpiteissä:

"Yli 40 % sanoi, että rokottamattomia olisi estettävä pääsemästä ravintoloihin ja kahviloihin, kun taas lähes 55 % oli eri mieltä.

Lisäksi 34 % vastaajista oli sitä mieltä, että rokotukset olisi vaadittava päästäkseen kauppakeskuksiin, ja 59 % ajatteli, että ei pitäisi. Yli 30 % kannatti junamatkojen rajoittamista rokottamattomille matkustajille, ja yli kaksinkertainen määrä (lähes 62 %) vastusti sitä ajatusta.

Suurin osa (57 %) vastusti myös huvipuistoihin ja kulttuurialan laitoksiin pääsyä koskevia rajoituksia, kun taas 37 % oli sen kannalla. Yli kolme neljäsosaa ihmisistä (76 %) vastusti rokottamattomien henkilöiden kieltämistä päästä hoidettavaksi terveyskeskuksiin. Noin 21 % oli eri mieltä heidän kanssaan."

Pohjois-Irlannissa, jossa Covid-19 -rokotepassiohjelma keskeytettiin sen jälkeen, kun tietovuoto johti siihen, että käyttäjät saivat muiden käyttäjien henkilökohtaisia tietoja, viranomaiset hylkäsivät satoja vilpillisiä hakemuksia.

Espanjassa tuhannet ihmiset kokoontuivat Madridiin protestoimaan Covid -passeja vastaan. Mielenosoituksia on suunniteltu lisäksi yli kymmenessä Espanjan kaupungissa 14. elokuuta vastustamaan hallituksen pyrkimyksiä rokottaa lapsia.

Muualla Euroopassa koronavirukseen liittyviä mielenosoituksia on järjestetty Itävallassa, Belgiassa, Bulgariassa, Kroatiassa, Kyproksella, Tšekissä, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Kreikassa, Irlannissa, Latviassa, Liettuassa, Maltalla, Moldovassa, Norjassa, Portugalissa, Romaniassa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Iso -Britanniassa.

 

 

Tytti Salenius pe 20.08. 00:08

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Heikki Porkka

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01. 18:08

videot