Blogi: Mikko Paunio, to 05.10.2023 17:26

Punavihreät tuhoavat Helsingin Maailman Talousfoorumin 15 minuutin kaupunkikonseptilla

Kovin harva helsinkiläinen tietää, että Helsinki on sitoutunut pyhintä eli kaupunkistrategiaa myöten Maailman Talousfoorumin (WEF) globaalisti edistämään ns. 15 minuutin kaupunkikonseptiin. Kokoomuslainen kaupungin valtuutettu Jenni Pajunen joulukuussa 2020 keskellä pandemiaa ihasteli 15 minuutin kaupunki-ideaa. Idean mukaan 15 minuutin kaupunki jaetaan pieniin gettoihin, joissa kaikki palvelut ovat kävelyn/pyöräilyn saavutettavissa ja joista poistuminen on rajoitettua. Idean taustalla pyrkimys kohti 0-hiilipäästöistä Helsinkiä, jossa bensa- ja dieselautot ja polttoaineisiin perustuva raskas liikenne ovat kiellettyjä. Idean alunperin vuonna 2016 kehittänyt kolumbialainen kaupunkisuunnittelija Carlos Moreno on nyt Oxfordin kaupungin 15 minuutin suunnitelman julkisen kuulemisen myötä syntyneen vastalausemyrskyn myötä kiistänyt pyrkineensä idealla päästä eroon autoista. 

Vihreä apulaispormestari Anni Sinnemäki on esitellyt ylpeänä Helsingin keskustan suunnittelua WEF:n johtaman globaalin Smart Cities Alliancen alustalla heinäkuussa 2022. Siinä hän kertoo, kuinka tavoitteena on ylläpitää Helsingin keskustan ja sen elinkeinojen elinkelpoisuutta ja kuinka Helsinki rakentaa ryminällä 0-hiililiikenneinfrastruktuuria ja on ennätysajassa 0-hiilikaupunki jo vuonna 2030 ja pyrkii maailman kolmanneksi edistyneimmäksi pyöräilykaupungiksi.

Ihmiset alkavat yhä enemmän tiedostaa, että nuo Sinnemäen lupaukset ovat pötypuhetta ja että Helsingin keskustan elinvoimaisuus alkaa tarvitsemaan jo lisähappea vihreän 15 minuutin kaupunkikonseptin toimeenpanon myötä, kun katuja muutetaan kävelykaduiksi, urbaanien ulkoterassien sulkiessa autokaistoja Esplanadilla, nastakiellon rajoittaessa poikittaisliikennettä Lönnrotin kadulla ja kevyen liikenteen väylien edelleen rajoittaessa ja vähentäessä autoilua Esplanadilla ja Lönnrotin kadulla. 

Sinnemäki myös kertoo, että "kaikissa rakennus- ja liikennehankkeissa pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon puita ja mahdollisimman paljon viheralueita sekä parantamaan kaupungin kävely- ja pyöräilyolosuhteita."

Tämänkin tiedämme olevan vain pötypuhetta viheralueiden osalta, koska Helsingin kaavoitus on jo vuosikymmeniä perustunut vihreään ideaan kaupunkirakenteen hajoamisen (engl. urban sprawl) estämisen välttämättömyydestä, koska ilmastonmuutoksen torjunta on kaiken politiikan teon lähtökohta pähkähullujen poliitikkojen Helsingissä. Tällä politiikalla Helsinki jo ennakkoon yli vuosikymmenen ajan ennen julistautumista 15 minuutin kaupungiksi on rakentanut tiiviisti raivaten viheralueen toisensa perään pois "edistyksen" tieltä.  

Vammaisille ja sairaille Sinnemäen visio on tällä WEF:n alustalla ankea, koska se rajaa heiltä Helsingin vammaisneuvoston näkemyksen mukaiset välttämättömät autokuljetukset:

"Heikoimmassa asemassa olevien ja niille, jotka eivät osaa kävellä tai ajaa pyörällä, joukkoliikenneverkko on kattava saavutettavuusstandardien mukaisilla suurtaajuuksilla runkoyhteyksillä." 

Julkinen liikenne riittäköön sairaille ja vammaisille. Näille ryhmille tarkoitetut parkkipaikat ovat vähentyneet ja saattoliikenteen turvaaminen on yhä vaikeampaa esimerkiksi terveydenhuollon toimipisteissä.

Lopullinen kuolinisku Helsingille saattaa olla kaupunkiympäristölautakunnan 7-6 punaviherenemmistön turvin tekemä 15 minuutin kaupunkikonseptiin perustuva päätös sulkea Kaivokatu autoilta.  

Englantilaisen Oxfordin kaupungin 15 minuutin kaupunkikonseptin suunnitelman julkinen kuuleminen paljasti  karun totuuden ja WEF:n halun alistaa ihmisiä

Marraskuussa 2022 päättyi Oxfordin kaupungin 15 minuutin kaupunkikonseptin julkinen esittely, jossa kaupunkilaiset saivat sanoa mielipiteensä po. konseptista, jossa Oxford oli jaettu kuuteen eri gettoon, joista sai poistua vain rajoitetusti. Palaute oli tyrmäävä. Vastaajista 93 % vastusti 15 minuutin kaupunkia lukuisiin syihin vedoten. Vain seitsemän prosenttia palautteen antajista kertoi idean olleen hyvän. Kaupunkilaiset olivat tyrmistyneitä rekisterinumeroita lukevan valvontakamera-armeijan myötä annettavista sakoista niille kaupunkilaisille, jotka ylittivät autolla 100 gettorajanylityksen sallitun määrän.  Gettorajanylityksen sallittu määrä voi tuntua suurelta, mutta moni työssäkävijä joutuu työhön mentäessä ylittämään monta gettorajaa. Ongelman ratkaisuksi paikalliset sinne- ja arhinmäet tarjosivat kehätietä, mikä lisäisi tuntuvasti autoilun hiilidioksidipäästöjä. 

Vastustajat leimattiin salaliittoteoreetikoiksi ja WEF yhteistyökumppaneineen organisoi sosiaalisessa mediassa kaiken kritiikin sensuroinnin

Oxfordilaiset sinne- ja arhinmäet ilmoittivat kaiken kritiikin olevan salaliittoteorioihin pohjaavaa ja he organisoivat teknojättien faktan tarkistajien kanssa kaiken kritiikin sensuroinnin sosiaalisessa mediassa sekä julkaisivat usein kysyttyjen kysymysten vastauksia kaupungin sivuilla, joissa kansalaisten kritiikki tyrmättiin valetietona. He ovat myös julkisesti uhriutuneet ja kertoneet salaliittoteoreetikkojen maalittavan heitä. Kun kansalaiset ryhtyivät vastarintaan tätä sensurointia ja alistamista vastaan, arhin- ja sinnemäet ottivat yhteyttä valtamediaan ja kertoivat heille salaliittoteoreetikoiden yrittävän estää sinne- ja arhimäkien jaloa pyrkimystä ehkäistä ilmastonmuutosta. Valtamedia toimi arhin- ja sinnemäkien toiveen mukaisesti ja julkaisivat juttuja vaarallisista äärioikeistolaisista salaliittoteoreetikoista, jotka ehkäisevät ilmastonmuutoksen vastaista työtä. 

Kun oxfordilaiset heräsivät 15 minuutin kaupungin kauhusuunnitelmaan, se aiheutti 15 minuutin kaupunkikonseptiin kohdistuvan valtavan hakukonepiikin globaalisti. WEF koetti viestinnällä liudentaa ja vääristää grafiikalla tämän piikin muotoa omalla sivullaan. 

Ympäri maailmaa ihmiset alkavat heräämään 15 minuutin kaupungin kauhuskenaarioon. Kun YouTube WEF:n toiveesta johtuen sensuroi kaikki 15 minuutin kaupunkikonseptin vastaiset videot, kansalaisten jyrkkä kritiikki 15 minuutin kaupunkikonseptia kohtaan löytyy ideaa promoavien videoiden perästä löytyvistä kommenteista. 

Ehkä järkyttävin seuraus WEF:n 15 minuutin kaupunkikonseptin pakkotuputuksen seuraus on se, että YK:n ympäristöagenda pyrkii tarkoituksella siihen, että ihmiset pakotetaan muuttamaan tiiviisti rakennetuihin kaupunkeihin, joissa ihmisiä on tietenkin helppo valvoa ja heidän hiilijalanjälkensä monta kertaluokkaa pienempi kuin maaseudulla.

Olemme tekemisissä umpihulluuden kanssa

Lopuksi muistutus, että WEF:n pääjohtaja Klaus Schwab Sveitsin TV:lle vuonna 2015 antamassa haastattelussa kertoi, että jo parin vuoden päästä vuonna 2025 meidän tavisten aivoihin on asennettu mikrosirut, joilla meidän mielemme ja ajatuksemme kytketään internettiin, jotta eliitti voi ohjailla mielialojamme ja muokata ajatuksiamme haluttuun suuntaan. Mitään tällaista tekniikkaa ei ole olemassa eikä tule olemaan. Kyse on vain ja ainoastaan kabbalisti Klasun uskonnollisista harhoista.

Suomenkin Klasun nuorista kärkipoliitikoista valitsemat hänen Nuoret johtajat (esimerkiksi Sanna Marin ja  Jyrki Katainen) eivät yksinkertaisuuttaan ymmärrä, että heidän Suuri johtajansa ja mentorinsa on vaarallinen ja umpihullu. 

Viitteet

Helsingistä 15 minuutin kaupunki - Jenni Pajunen

https://www.smartcitiesworld.net/policymaking/policymaking/helsinkis-journey-to-becoming-a-15-minute-city

The 15-minute city by the World Economic Forum is the ghetto-ization of humanity | All Israel News

https://paatokset.hel.fi/sites/default/files/pdf-minutes/Vammaisneuvosto%20lausunto%20Kampin%20terveys-%20ja%20hyvinvointikeskuksen%20pys%C3%A4k%C3%B6intij%C3%A4rjestelyist%C3%A4%20300123.pdf

Helsinkiä kehitetään yhden äänen enemmistöillä - Pääkirjoitus | HS.fi

The WEF's New Plan For The Future: 15 Minute Cities!! - YouTube

Joint statement from Oxfordshire County Council and Oxford City Council on Oxford’s traffic filters

https://www.weforum.org/impact/smart-cities-governance-alliance/

V-median salatessa WEF:n pomon Klaus Schwabin sosiopatian ja pyrkimyksen maailmanvaltaan se samalla syyllistää WEF-kriitikot salaliittoteoreetikoiksi – eXtrauutiset

WEF:n johtaja Klaus Schwab on maailman ehkä kuuluisimman huijarin Madame ”Meedio” Blavatskyn seuraaja – eXtrauutiset

Mikko Paunio to 05.10. 17:26

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Valtamedia joutuu nyt myöntämään, että USA:lla on muistisairas presidentti

la 10.02. 14:04

Maailman johtavan suurvallan rajasota syvenee - Texasilla on oma armeija, joka nyt rekrytoi sotilaita ympäri USA:ta rajavalvontaan

su 28.01. 09:46

USA:han kohdistettu tarkoituksellinen ihmisinvaasio pidetty suomalaisilta piilossa - FBI:n entiset korkeat vastavakoiluviranomaiset nyt kauhuissaan

la 27.01. 13:59

The ghost gang of Davos envisions eternal world power

ti 23.01. 07:36

Oula Silvennoinen EI ole Helsingin yliopiston penaalin terävin kynä

su 21.01. 15:04

Davosin haamujengi tähtää ikuiseen maailmanvaltaan

la 20.01. 10:31

Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset

to 11.01. 16:52

YK yrittää tuhota kansallisvaltiot GCM-pakolaissopimuksella - USA räjähdyspisteessä laittoman maahanmuuton vuoksi

to 04.01. 18:32

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06.2024 22:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06.2024 11:03

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05.2024 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05.2024 00:58

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44