Muslimit teloittivat 11 kristittyä jouluna Nigeriassa

"Kuinka paljon suurempaa ja laajempaa tästä sodasta kristittyjä vastaan ​​pitää tulla, ennen kuin länsi pitää sitä kansanmurhana ja toimii estääkseen sen?"

Ulkomaat to 09.01.2020 22:09

Nigerialainen katolilaisnainen Martha Bulus oli menossa hääjuhlaansa, kun Boko Haramin muslimit sieppasivat hänet. Martha ja hänen seuralaisensa mestattiin ja heidän teloituksensa kuvattiin.

Muslimien hirmuteosta uutisoivat muun muassa New York Post, Daily Mail ja BBC.

"Tämä on viesti kristityille kaikkialla maailmassa", naamioitu mies uhosi verkossa julkaistulla islamilaisen valtion "uutistoimisto" Amaqin esittämällä 56-sekunnin pituisella videolla.

Video näiden 11 kristityn raa'oista murhista julkaistiin 26. joulukuuta ja se oli selvästi ajoitettu joulun juhlinnan aikaan.

Joulupäivänä tapahtunut verilöyly muistuttaa meitä niistä kristittyjen kuvista, joita saimme nähdä vuosi sitten, kun 34 etiopialaiskristityn ruumiit löydettiin joukkohaudasta Libyassa.

Kristityt oli puettu oranssinvärisiin haalareihin ja pakotettu notkistamaan polvensa libyalaisella rannalla. Kutakin kristittyä piteli naamioitu ja mustapukuinen muslimijihadisti veitsi kurkulla. Mestaaminen oli tapahtunut jo vuonna 2015.

Italialainen kulttuurituottaja-kirjailija ja toimittaja Giulio Meotti ruotii jälleen 5. tammikuuta päivätyssä Gatestone -instituutin artikkelissaan "Kristityt teloitettiin joulun tähden" lännen välinpitämättömyyttä ja itsepintaista vaikenemista mitä tulee kristittyjen vainoamiseen.

Kuinka paljon suurempaa ja laajempaa tästä sodasta kristittyjä vastaan ​​pitää tulla, ennen kuin länsi pitää sitä kansanmurhana ja toimii estääkseen sen? Giulio Meotti peräänkuuluttaa.

Nigerian kristinuskon vastaisen vainon "asteikolla" Martha ei ollut yhtä "onnekas" kuin toinen siepattu tyttö, Leah Sharibu.

Sharibu on nyt ollut vankeudessa lähes kaksi vuotta ja vietti juuri toisen joulunsa Boko Haramin hallussa.

Leah Sharibu siepattiin helmikuussa 2018 yhdessä 109 muun tytön ja yhden pojan kanssa Dapchista Nigerian koillisosassa. Näistä tytöistä viisi kuoli vankeudessa ollessaan.

Hänet oltaisiin voitu vapauttaa yhdessä koulukavereidensa kanssa, mutta Leah kieltäytyi kääntymästä islamiin eikä suostunut kieltämään kristinuskoaan.

Oikea Media kertoi tästä kidnapatusta tytöstä syyskuussa 2019 artikkelissaan "Kun kristittyjä teurastetaan, valtamedia ummistaa silmänsä".

Nigerian kristityt johtajat ovat protestoineet myös "musliminuorten tekemiä alaikäisten kristittyjen tyttöjen jatkuvia sieppauksia". Nämä tytöt "käännytetään pakolla islamiin ja otetaan avioliittoon ilman vanhempiensa suostumusta".

Nigerian kokema kristittyjen perinpohjainen hävittäminen ja kristittyihin kohdistuvat verilöylyt on määritelty "maailmanlaajuiseksi painajaiseksi".

"Kristittyjen vaino koko maailmassa on yksi aikamme suurimmista pahuuksista", kirjoitti kristittyjen vainon lievittämiseen omistautuneen Nasarean.orgin perustaja Fr. Benedict Kiely 4. syyskuuta 2019.

"Valtamedia on erityisen hiljaa ​​kristittyihin kohdistuvista hyökkäyksistä. Samalla viikolla, kun tapahtui kauhea hyökkäys moskeijaan Christchurchissa, Uudessa-Seelannissa - surmattiin Nigeriassa hirviömäisesti ja häikäilemättömästi yli kaksisataa kristittyä.

Jälkimmäisestä ei juuri ollut mitään mainintaa uutisissa. Ei ollut marsseja marttyyrikuoleman kärsineiden kristittyjen puolesta, ei hallitusten määräämää kirkonkellojen soittoa, "Je suis Charlie" -t-paitoja... ei lainkaan julkista paheksuntaa", Benedict Kiely huomauttaa.

Nigerian kristillisen yhdistyksen nuorisojärjestön (Youth wing of the Christian Association of Nigeria) vuoden 2017 raportin mukaan Boko Haram oli tuhonnut jo tuolloin 900 kirkkoa Pohjois-Nigeriassa. Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trumpille oli kerrottu, että vuodesta 2015 lähtien on tapettu ainakin 16 000 kristittyä. Yhdessä ainoassa Nigerian katolisessa hiippakunnassa, Maidugurissa, on murhattu 5 000 kristittyä ja ainakin 100 000 on joutunut siirtymään kotiseudultaan.

Noin 30 miljoonaa kristittyä Pohjois-Nigeriassa on vuosikymmenien ajan kärsinyt muslimien harjoittamasta syrjinnästä ja väkivaltaisista hyökkäyksistä.

Päivä sen jälkeen, kun kristittyjen päät katkaistiin Nigeriassa, paavi Franciscus nuhteli länsimaista yhteiskuntaa.

Mestatuista kristityistäkö? Eihän nyt toki.

"Laita puhelimesi pois, juttele ruokailun aikana", paavi ohjeisti. Hän ei sanonut sanaakaan kristittyjen veljiensä ja sisariensa järkyttävästä teloituksesta. Muutama päivä aiemmin paavi Franciscus oli ripustanut pelastusliivin ympäröimän ristin Välimerellä henkensä menettäneiden maahanmuuttajien muistoksi.

Paavi Francis'n mukaan pelastusliivi - joka asetettiin ristin päälle - löydettiin keskisellä Välimerellä 3. heinäkuuta 2019 ja sen väitettiin kuuluneen merellä kuolleelle tuntemattomalle maahanmuuttajalle.

Viime syyskuussa paavi paljasti Pyhän Pietarin aukiolla maahanmuuttajia ikuistavan muistomerkin, mutta hän ei kunnioittanut muslimien tappamien kristittyjen muistoa edes viittaamalla heihin.

Paavi ei välitä kristittyjen vainoista islamilaisissa maissa. Hänen kantansa muslimimaailmaan on samanlainen kuin länsimaisten johtajien.

Guinealainen roomalaiskatolinen arkkipiispa ja kardinaali Robert Sarah - yksi harvoista katolisen kirkon johtajista, joka uskalsi ottaa esille tämän joulun aikaan tapahtuneen joukkomurhan islamilaisen luonteen, twiittasi:

"Kaistapäisten muslimien murhaamat 11 kristittyä Nigeriassa on muistutus siitä, kuinka monet afrikkalaisista veljistäni elävät uskossaan Kristukseen oman henkensä uhalla."

Sarah on ottanut useinkin voimakkaasti kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin.

Vuonna 2014 hän kritisoi sitä, kuinka media painostaa katolista kirkkoa muuttamaan opetustaan, erityisesti homoseksuaalisuuden suhteen. Sarahin mukaan kirkko ei ole koskaan tuominnut homoseksuaaleja yksilöinä, mutta että homoseksuaalinen käytös ja homoseksuaaliset liitot ovat vakavia seksuaalisuuden poikkeamia.

Vuonna 2015 hän totesi, että gender-ideologia, jonka edustajista hän mainitsi esimerkkeinä Femenin, LGBT-lobbarit ja Planned Parenthoodin, sekä terroristijärjestö Isisin että Al-Qaidan ja Boko Haramin, uhkaavan kaikki perhettä, ensimmäiset avioerojen, samaa sukupuolta olevien avioliiton ja abortin kautta; jälkimmäiset lapsiavioliitoilla, polygamialla ja naisten alistamisella. Hänen mukaansa länsimaisen vapauden idolatria ja islamilainen fundamentalismi ovat "kuin apokalyptiset pedot" ja verrattavissa natsismiin ja kommunismiin.

Giulio Meotti huomauttaa, että Vatikaani ei ole ainoa, joka on vaiti kristittyjen teloituksista:

"Yhdelläkään länsimaisella hallituksella ei ole aikaa esittää kauhistusta ja suuttumusta kristittyjen mestauksesta."

"Missä on moraalinen vastenmielisyys tässä tragediassa?" ihmettelee nigerialainen Sokoton kaupungin piispa Matthew Kukah joulun verilöylyn jälkeen.

"Tämä on osa paljon laajempaa draamaa, jonka kanssa elämme päivittäin."

Meottin mielestä Euroopan johtajien pitäisi seurata Britannian pääministeri Boris Johnsonin esimerkkiä, joka ensimmäisessä joulutervehdyksessään kansalle sanoi suoraan:

"Juuri tänään haluan meidän muistavan niitä kristittyjä ympäri maailmaa, jotka ovat vainon kohteena. Heillä joulupäivää juhlistetaan yksityisesti, salassa, ehkä jopa vankilasellissä."

Ei ole millään tavalla yllättävää, että Saksan liittokansleri Angela Merkel on kertonut käyttävänsä kaikki voimansa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Hänkään ei ole maininnut vainottuja kristittyjä. Ranskan presidentti Emmanuel Macron ei puolestaan "sydäntalven" puheessaan kyennyt edes toivottamaan "Hyvää joulua".

Kun vainottujen kristittyjen puolustaja Unkarin pääministeri Viktor Orbán on puhunut kovaäänisesti Euroopan vaikenevan kristittyjen vainoista, Economist julkeaa kirjoittaa Unkarin pääministerin "hyödyntävän" asiaa poliittisesti.

Giulio Meotti paheksuu Euroopan johtajia, jotka jättivät tuomitsematta kristittyjen raakalaismaisen teloituksen joulupäivänä:

"Poliittinen korrektius nakertaa länsimaista yhteiskuntaa sisältäpäin", Meotti toteaa.

Joulukuun alussa toinen afrikkalainen piispa Justin Kientega Burkina Fasosta kritisoi kiertelemättä:

"Kukaan ei kuuntele meitä. Selvästi länsi on enemmän huolissaan omien etujensa suojelusta."

Burkina Fason piispa oli myös huolissaan länsimaiden hallituksien velvollisuudesta estää aseiden virtaus alueen militanttimuslimeille.

”Länsimaisten valtioiden tulisi pysäyttää näitä rikoksia tekevät - sen sijaan, että toimittavat heille aseita, joita he käyttävät tappaakseen kristittyjä”, Burkina Fason Ouahigouyan kaupungin piispa Justin Kientega painotti.

"Miksi maailma on hiljaa, kun kristittyjä lahdataan Lähi-idässä ja Afrikassa?" kirjoitti Juutalaisten maailmankongressin (World Jewish Congress, WJC) pääjohtaja Ronald S. Lauder.

"Olemme nähneet Euroopassa ja Yhdysvalloissa mielenosoituksia palestiinalaisten traagisista kuolemista, joita Gazaa hallitseva terroristijärjestö Hamas on käyttänyt ihmiskilpinä. YK on suorittanut tutkimuksia ja keskittänyt vihansa Israeliin...

Tuhansien ja taas tuhansien kristittyjen barbaariseen teurastukseen vastataan suhteellisen välinpitämättömästi."

Giulio Meotti luonnehtii lännessä vallitsevaa asiaintilaa, jossa kristittyjen päiden katkominen ei saa osakseen tyrmistymistä:

"(On) vain hiljaisuus, jonka 'Allahu Akbar' keskeyttää, laukaukset ja pommit.

Mitä lukisimme mediasta, jos esimerkiksi kristityt terroristit olisivat pysäyttäneet linja-auton, erottaneet matkustajat heidän uskonsa mukaan, käskeneet muslimit kääntymään kristinuskoon ja murhanneet heistä 11?" Meotti havainnollistaa ja huomauttaa Keniassa tapahtuneen juuri päinvastoin.

Islamilainen terroristiryhmä Al Shabaab pysäytti 10. joulukuuta bussin Pohjois-Keniassa ja murhasi sitten vain ne, jotka eivät olleet muslimeja eli "vääräuskoiset".

"Meitä länsimaalaisia ​​liikuttaa yleensä tämän tai tuon vähemmistön vaino - miksi ei koskaan kristittymme?" Meotti alleviivaa.

Lähi-idässä ja Afrikassa kristittyjä joukoittain surmaavien muslimien kristinuskon vastaisuus (kristofobia) on keskeistä totalitaariselle ideologialle, jonka tavoitteena on yhdistää ummahin (islamilainen yhteisö) muslimit kalifaatiksi tuhottuaan ensin kansallisvaltioiden rajat ja otettuaan hengiltä "vääräuskoiset" - juutalaiset, kristityt ja muut vähemmistöt sekä uskostaan luopuneet muslimit.

Nigeria on parhaillaan tällaisen draaman eturintamassa.

"Nigeria on tällä hetkellä maailman hengenvaarallisin paikka olla kristitty", kiteyttää nigerialais-amerikkalainen asianajaja Emmanuel Ogebe, Afrikkaan erikoistunut kansainvälinen ihmisoikeuslakimies.

"Meillä on nyt kansanmurha. He yrittävät syrjäyttää kristityt, ottaa valtaansa heidän maansa ja pakottaa heidän uskontonsa niin kutsutuiksi vääräuskoisiksi ja pakanoiksi, joina he pitävät kristittyjä."

"Länsi avasi rajansa epäröimättä sodasta pakenevien muslimimaiden pakolaisille", kirjoitti taloustieteilijä Nathalie Elgrably-Lévy.

"Tämä näennäisesti hyveellinen länsimainen solidaarisuus on kuitenkin valikoiva ja syrjivä."

Länsimaiden hallitukset ovat hylänneet vainotut kristityt.

Entinen Canterburyn arkkipiispa (1991–2002) George Carey totesi lokakuussa 2019 Telegraphin artikkelissaan "Kristittyjen pakolaisten poliittisesti korrekti syrjintä on anteeksiantamaton skandaali" Syyrian sodan syttyneen uudelleen pakolaisten kansoittaessa jälleen sen tiet kaivaten myötätuntoamme:

"'Väärässä uskossa' olevat ihmiset eivät kuitenkaan tule saamaan sitä Iso-Britannian hallitukselta.

Iso-Britanniassa aikaisemmassa konfliktissa 16 000 pakolaisen uudelleensijoittamisessa näki, että piestyimmistä vähemmistöistä tuskin kukaan pääsee turvaan maahamme. Haavoittuvia henkilöitä koskevan järjestelmän mukaan tänne vuonna 2015 saapuneista pakolaisista vain 1,6 prosenttia oli kristittyjä.

Siitä huolimatta tämä ryhmä on 10 prosenttia Syyrian väestöstä."

Syyriassa on kokonaisia ​​alueita, jotka on puhdistettu historiallisista kristityistään.

Esimerkiksi assyrialaisten kristittyjen asuttamalla Syyrian alueella, Khaburin laaksossa, viimeiset kristityt juhlivat joulua. Khaburia kutsutaan nyt "kuolleeksi laaksoksi".

Muslimit ovat tuhonneet tai polttaneet 13 alueen 33 kirkosta. Muut, liian lähellä taistelualueita olevat kirkot pysyvät suljettuina.

210 kristittyä perhettä kolmesta kylästä Oronten alueella Idlibin lähellä Pohjois-Syyriassa juhli joulua ilman valoja ja värejä.

Aluetta hallitsee Al-Qaidaa tukeva aktiivinen salafistinen muslimijihadisti- militanttiryhmä Hayat Tahrir al-Sham. Kristityt pakotettiin pysyttelemään sisällä heidän kirkossaan ilman ristiä, koska uskon ilmaiseminen ulkopuolella ja uskonnollisten tunnusten esillä pitäminen on heiltä kielletty.

Vuonna 2014 Al-Nusran rintaman muslimit kidnappasivat kyseisen seurakunnan papin, isä Hanna Jalloufin, mutta vapauttivat hänet muutamaa päivää myöhemmin.

Syyrialainen fransiskaanipappi Hanna Jallouf kirjoitti vuosi sitten kirjeen paavi Franciscukselle, jossa luki muun muassa seuraavasti:

"Tämän maan kristityt ovat kuin lampaita susien joukossa. Fundamentalistit ovat hävittäneet hautausmaamme, repien meiltä uskomme ulkoiset merkit: ristit, kellot, patsaat ja uskonnollisen tapamme.

Kaikesta huolimatta tunnemme Jumalan käden yllämme."

Giulio Meotti huomauttaa, että jos paavi ei halua saada lisää samankaltaisia ​​kirjeitä, hänen on osoitettava rohkeutta ja puututtava yhteen aikamme kiireellisimpiin vainoihin.

Pientä paikallista kristillistä yhteisöä palveleva Hanna Jallouf kertoo, että tänä jouluna ainoita näkyviä merkkejä heidän uskostaan olivat pienet käsintehdyt jouluseimet, jotka olivat esillä seurakunnan tiloissa.

"Siksi kirkoillamme ei ole ristejä katoilla. Jouluvalot eivät tule valaisemaan jouluamme. Ei edes kynttilä kotiemme ikkunalaudalla.... Emme soita kirkonkelloja, emme sytytä valoja, mutta joulumessuissamme kajahtaa Kristuksen toivon sanoma - ainoa, johon voimme luottaa."


 

 

Tytti Salenius to 09.01. 22:09

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Muuan tragedia

to 13.05. 20:28

Matti Viren

Miten rikkaita olemmekaan!

to 13.05. 20:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05. 20:23

Olli Pusa

Kansanedustajat ja muunneltu totuus

ma 10.05. 11:44

Henna Kajava

Puolta Espoosta ollaan kaavoittamassa maahanmuutolle

pe 07.05. 15:19

videot